Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Varmepumpelisten: Find og sammenlign varmepumper

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Varmepumpelisten: Find og sammenlign varmepumper

Bliv klogere på markedet for luft til vand-varmepumper ved hjælp af Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. 

Vælg varmepumper fra Energistyrelsens varmepumpeliste. Det er i de fleste kredse et rigtig fornuftigt råd til kunder, der leder efter en ny luft til vand-varmepumpe til opvarmning af boligen.

Listen inderholder både jord til vand-varmepumper, luft til vand-varmepumper og luft til luft-varmepumper.

Varmepumpelisten er et godt sted at starte

Alle varmepumperne på listen er grundigt testet i forhold til blandt andet effektivitet. Alle tests foretages udelukkende af et uafhængigt testlaboratorium. Det er kundernes forsikring for, at varmepumpelistens forskellige modeller – blandt flere forhold – lever op til produktkrav for miljøvenligt design.

Testen – som alle luft til vand-varmepumper skal igennem for at komme på Energistyrelsens liste – viser også, hvor effektive varmepumperne er, og hvor meget de støjer. Informationer, der er nok så vigtige for kunderne, da det har indflydelse på både komfort og pengepung.

Med på listen er varmepumper fra en lang række forskellige producenter:

Agree Danmark, Ahlsell, Atlantic, Bosch, CTC, Daikin, DVI, Electro Energy, Free Energy Innovation, Fuji, Fujitsu, General, Gejs Master Therm, Haier, HeatSave Nordic, Inventordanmark, Klimadan, LG, Metro Therm, Midea, Mitsubishi, Nilan, Panasonic, Qlima, Sonnenkraft, SVK, Thermia, Toshiba, Vaillant, Viessman, Vølund og Wolf.

Amalos foretrukne varmepumpe er på listen

Hos Amalo forhandler vi kun én type luft til vand-varmepumpe, nemlig Panasonic Monoblock, som vi mener, er den varmepumpe, der giver mest varme for pengene og generelt set er den bedste investering for langt de fleste danske boligejere.

Panasonics luft til vand-varmepumpe er selvfølgelig også at finde på listen over effektive varmepumper fra Energistyrelsen.

Vil du vide mere om Panasonic Monoblock og dens unikke egenskaber, kan du læse mere om varmepumpen her.

Brug godkendt installatør

Når du har fundet din foretrukne luft til vand-varmepumpe, er næste skridt at få en autoriseret og professionel installatør til at klare montering og indstilling af varmepumpen. 

Også her kan Energistyrelsen være et sted at starte. Styrelsen har lavet en liste over godkendte VE-virksomheder. VE står for vedvarende energianlæg. 

Altså en liste over installatører, der er godkendt til at installere VE-anlæg som for eksempel luft til vand-varmepumper. Amalo er selvfølgelig på listen, da vi har stor ekspertise i installation af varmepumper.

Se listen her.

Tilbud fra Amalo på luft til vand-varmepumpe

Udfyld din adresse i formularen øverst på siden her. Med få trin er du i mål og får tilsendt et specifikt tilbud på en varmepumpe fra Amalo inden for 24 timer – og tilbuddet fortæller også, hvor meget du i gennemsnit kan spare på din varmeregning, hvis du skifter varmekilde.

VE-installatør-listen er en liste over installatører, der er godkendt til at installere VE-anlæg som for eksempel luft til vand-varmepumper. Amalo er selvfølgelig på listen, da vi har stor ekspertise i installation af varmepumper.
 
Hos Amalo forhandler vi kun én type luft til vand-varmepumpe, nemlig Panasonic Monoblock, som vi mener, er den varmepumpe, der giver mest varme for pengene og generelt set er den bedste investering for langt de fleste danske boligejere.
 
Der findes mange – blandt andet: Agree Danmark, Ahlsell, Atlantic, Bosch, CTC, Daikin, DVI, Electro Energy, Free Energy Innovation, Fuji, Fujitsu, General, Gejs Master Therm, Haier, HeatSave Nordic, Inventordanmark, Klimadan, LG, Metro Therm, Midea, Mitsubishi, Nilan, Panasonic, Qlima, Sonnenkraft, SVK, Thermia, Toshiba, Vaillant, Viessman, Vølund og Wolf.