Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Luft til vand-varmepumpe til erhverv – er det en mulighed?

Skrevet d. 13. februar 2023

af Lasse Damgaard

Luft til vand-varmepumpe til erhverv – er det en mulighed?

Er du indehaver af en erhvervsbygning, en lagerhal eller et værksted, hvor der er brug for en stabil temperatur? Så kan det være en god ide at udskifte din nuværende varmekilde og investere i en luft til vand-varmepumpe, så du sparer penge på varmeregningen.

Der er rigtig mange fordele ved en varmepumpe. Foruden den markant billigere varmeregning, du får, ved at udskifte fx olie- eller gasfyret med en varmepumpe, gør det også en stor forskel for miljøet.

En varmepumpe kører på el og udleder derfor ikke de enorme mængder CO2, som et gas- eller oliefyr udleder, når de fossile brændstoffer afbrændes for at skabe varme. Du kan dermed tage et skridt i en grønnere retning for din virksomhed ved at vælge en luft til vand-varmepumpe.

Hvilken luft til vand varmepumpe skal jeg vælge til erhverv?

Hos Amalo kan vi levere og installere en varmepumpe på din virksomheds matrikel. Vi har på forhånd udvalgt den varmepumpe, der er den bedste på markedet ud fra en række kriterier, vi har sat, som blandt andet indbefatter energieffektivitet.

Det er derfor en Panasonic Monoblock, din virksomhed får gavn af med os som leverandør. Varmepumpen er en luft til vand-varmepumpe, hvilket vil sige, at du med en tilhørende løsning som fx en varmtvandsbeholder eller en varmeveksler også kan få varmt brugsvand.

Den udvalgte varmepumpe fra Panasonic udmærker sig blandt andet ved at være stabil i drift, og den leverer en jævn varme. Derudover er den meget energieffektiv, hvilket vil sige, at pr. kWh, der tilføres, leverer den op mod 5,18 kWh varme i gennemsnit på årsbasis. På fagsprog taler man om SCOP, som du kan læse mere om i indlægget her

Placér varmepumpen op ad bygningen

En varmepumpe består af både en udedel og en indedel, og når det kommer til placeringen af udedelen, anbefaler vi, at det bliver umiddelbart op af den bygning, den skal levere varmen til. 

På den måde sparer du penge i forhold til nedgravning af ledninger, som kun er nødvendigt, hvis varmepumpens udedel placeres et stykke væk fra bygningen. Inden vi kommer og installerer varmepumpen, kan du forberede området, hvor varmepumpens udedel skal stå ved at sikre et plant underlag, som er ryddet for planter og anden vækst.

Hvilken type bygning passer en varmepumpe til?

En luft til vand-varmepumpe passer til stort set alle bygninger. De er populære som varmekilde til almindelige boliger som murstenshuse såvel som sommerhuse bygget i træ – og derudover er de relevante i forbindelse med opvarmning af erhvervsejendomme.

Samtidig er en varmepumpe nem at have med at gøre, fordi den passer sig selv. Du skal ikke tænke på at købe hverken olie, gas eller træpiller for at holde varmen ved lige. Samtidig kan vi relativt hurtigt installere din nye varmekilde, så du slipper for at bruge flere penge på en høj varmeregning, imens du fx venter på, at der bliver gravet ud til fjernvarme i området.

Du kan allerede nu se, hvor mange penge du kan spare på varmeregningen ved at udskifte din nuværende varmekilde til en luft til vand-varmepumpe. Hop ind på forsiden af amalo.dk, indtast adressen på din virksomhed, og få svaret. 

LÆS OGSÅ: Hvilke faktorer skal du overveje ved valg af varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe er billig i drift sammenlignet med stort set alle typer varmekilder. Derudover er den miljøvenlig og leverer en jævn varme.
En tommelfingerregel siger, at du kan spare op mod 70 procent af regningen ved at udskifte et oliefyr med en varmepumpe.
Hos Amalo er vi eksperter i luft til vand-varmepumper, og vi har trawlet hele markedet igennem efter den perfekte varmepumpe til erhverv. Valget er faldet på en Panasonic Monoblock.