Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Kan man kombinere en varmepumpe med solceller?

Skrevet d. 12. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Kan man kombinere en varmepumpe med solceller?

Har du allerede solceller, der genererer strøm til dit eget forbrug, eller en varmepumpe til at levere varme, og overvejer du at kombinere de to løsninger? Det er som udgangspunkt en rigtig god ide, idet du så skaber et match, hvor både besparelse og bæredygtighed går op i en højere enhed.

Lad os starte med at dykke lidt ned i de to løsninger. Så først: hvad er solceller? Solceller genererer strøm, og det sker ved, at solens stråler rammer solcellerne, hvilket får elektronerne i solpanelerne til at vandre. Det skaber jævnstrøm, der via en omformer omdanner det til vekselstrøm, som er den type strøm, vi bruger i vores stikkontakter i hjemmet.

Solcellerne genererer kun strøm, når solen skinner, men hvis du vælger en løsning, hvor du får et batteri til solceller med, som vi tilbyder hos Amalo, kan du få gavn af strømmen fra solcellerne døgnet rundt. Det er en oplagt løsning, hvis du også har en varmepumpe, der typisk kører døgnet rundt.

Hvordan virker en varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe har brug for strøm og luft for at kunne levere varme til dine radiatorer og eventuelt gulvvarme samt det varme brugsvand, som du bruger, når du tænder for vandhanen eller går i bad. 

Ved at kombinere de to enheder - solceller og varmepumpe - får du mulighed for at producere varme på en meget billig måde, hvilket gør, at du sparer penge på dit elforbrug. Derudover er begge løsninger miljøvenlige, og du gør dermed noget ekstra godt for klimaet ved at investere i begge dele.

Uanset om du allerede har en luft til vand-varmepumpe, eller om du i forvejen har solceller, kan du sagtens tilkøbe den anden part, så du kan få glæde af begge løsninger.

Hvordan kan jeg investere i solceller og varmepumpe?

Hos Amalo er vi eksperter inden for både luft til vand-varmepumper og solceller, og vi har valgt de bedste produkter på markedet til dig, så du slipper for at lave en omfattende research blandt det store udvalg.

Hvis du er nysgerrig på, hvad henholdsvis solceller koster, og hvad prisen på en varmepumpe er, kan du bruge vores prisberegner. Det er lige til. Alt det kræver er, at du indtaster din adresse, svarer på et par enkelte spørgsmål, og dernæst vil du modtage et tilbud fra os.

Hvis du takker ja til tilbuddet, kommer vi forbi og monterer solcellerne eller varmepumpen for dig på den dag, du vælger. På den måde er du et stort skridt nærmere en større besparelse på din elregning samt et mere bæredygtigt afsæt på kloden, hvilket kommer os alle til gavn.

Beregn gratis prisen på solceller her

Beregn gratis prisen på en varmepumpe her

I teorien kan alle typer boliger have en varmepumpe. Det kræver dog plads til varmepumpens ude- og indedel. Solceller kan monteres på hustage og på et stativ på jorden og passer både til private hjem og erhverv.
Størrelsen på dit solcelleanlæg afhænger af flere faktorer. Blandt andet spiller dit årlige forbrug ind samt hvor meget plads du har til anlægget på dit tag eller din grund.
Solceller genererer grøn strøm ved hjælp af solens stråler. Den strøm kan varmepumpen bruge til at lave varme til dit hjem og varmt vand til vandhanerne. Det er med andre ord en både prisbesparende og bæredygtig kombination.