Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Pas godt på din luft til vand-varmepumpe, og forlæng levetiden

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Pas godt på din luft til vand-varmepumpe, og forlæng levetiden

En luft til vand-varmepumpe er en effektiv, billig og grøn opvarmningsform. Den kræver et minimum af vedligeholdelse og har en lang levetid.

En luft til vand-varmepumpe er både en grøn og omkostningseffektiv varmekilde, da den kan skabe en stor mængde varme ud af en relativt lille mængde el.

I forhold til andre opvarmningsformer – for eksempel fossile opvarmningsformer som oliefyr eller gasfyr – er det helt geniale ved luft til vand-varmepumpen, at den er i stand til at få mere varme ud af den elektricitet, den forbruger.

Det er faktisk sådan, at luft til vand-varmepumper kan producere et sted mellem 3,5 og 5 kWh varme for hver eneste gang, den forbruger 1 kWh strøm. Det er det, der i varmepumpe-terminologien går under betegnelsen SCOP-faktoren.

En luft til vand-varmepumpe har lang levetid

En luft til vand-varmepumpe har en rigtig lang levetid. Det svinger fra model til model, men man kan i hvert fald sagtens forvente, at en varmepumpe holder i op mod 15-20 år. 

Den eksakte levetid afhænger af en række forskellige faktorer.

For det første skal der være tale om det rette match mellem varmepumpen og boligen. Ellers kører varmepumpen ikke driftsmæssigt optimalt, og det kan være med til at forringe varmepumpens levetid.

Pas på varmepumpen, og forlæng levetiden

Udover dimensioneringen kan man selv gøre sit for at passe rigtig godt på varmepumpen, så den holder – og kører effektivt – i endnu længere tid.

En luft til vand-varmepumpe kræver ikke den store vedligeholdelse. Det er dog et lovkrav, at der udføres ét årligt serviceeftersyn, som skal foretages af en professionel og autoriseret installatør eller tekniker.

Når Amalo forhandler varmepumper, tilbyder vi også forskellige serviceabonnementer, hvori det lovpligtige eftersyn selvfølgelig indgår. Ved eftersynet renses filtre, og varmepumpens komponenter efterses og justeres efter behov. Alt dette gør, at varmepumpen får et årligt sundhedstjek, som er med til at forlænge varmepumpens samlede levetid. 

Du kan læse mere om Amalos serviceabonnementer her. Der er forskellige muligheder alt efter, om du ønsker, at Amalo skal tage sig af det hele, eller om du selv ønsker at stå for en del af arbejdet.

Vil du vide, hvad en luft til vand-varmepumpe koster hjemme hos dig?

Vi har lavet en nem og hurtig tilbudsberegner, der ret præcist kan vise dig, hvor meget du kan spare årligt i varmeudgifter ved at installere en luft til vand-varmepumpe.

Vi skal blot brug enkelte oplysninger om din bolig, før vi kan sende dig et skræddersyet – og helt uforpligtende – tilbud inden for 24 timer. 

Start med at indtaste din adresse øverst på siden.

Ved eftersynet renses filtre, og varmepumpens komponenter efterses og justeres efter behov. Alt dette gør, at varmepumpen får et årligt sundhedstjek, som er med til at forlænge varmepumpens samlede levetid. 
 
I forhold til andre opvarmningsformer – for eksempel fossile opvarmningsformer som oliefyr eller gasfyr – er det helt geniale ved luft til vand-varmepumpen, at den er i stand til at at få mere varme ud af den elektricitet, den forbruger.
 
En luft til vand-varmepumpe har en rigtig lang levetid. Det svinger fra model til model, men man kan i hvert fald sagtens forvente, at en varmepumpe holder i op mod 15-20 år.