Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Luft til vand varmepumpe – 150 m2 villa

Skrevet d. 15. februar 2023

af Lasse Damgaard

Luft til vand varmepumpe – 150 m2 villa

For knap 5.000 kr. om året kan Claus Ramvad i Stenstrup holde varmen i sin 150 m2 store villa – og det er endda inklusive varmt vand. Det skyldes, at han har investeret i en luft til vand-varmepumpe, der giver en stabil varme i hele boligen.

Der er flere grunde til, at Claus Ramvad valgte at investere i en luft til vand-varmepumpe til sin 150 kvadratmeter store bolig. En af årsagerne var ønsket om at belaste miljøet mindst muligt. Samtidig finder han varmekilden meget enkel at håndtere, fordi den kører af sig selv, og derudover er varmeregningen utrolig lav.

"Jeg valgte at investere i et varmepumpesystem, fordi det var så enkelt. Det var meget økonomisk overkommeligt. Det kostede ikke så frygteligt mange penge. Vi var meget overraskede over, at det kun var 4.800 kr. for et helt år, og det var endda både til varme og varmt vand," siger Claus Ramvad, der bor i Stenstrup på Fyn.

I huset, der er bygget i 2018, er der indlagt gulvvarme, og det sørger den 5 kW store Panasonic Monoblock varmepumpe for at levere. Derudover får familien også varmt vand i vandhanerne og bruseren.

Hvad er fordelen ved en luft til vand varmepumpe i en 150 m2 stor bolig?

For Claus Ramvad er luft til vand-varmepumpen en nem varmekilde at passe. Faktisk passer den sig selv.

"Det har været en kæmpe fordel, at det er et system, der hviler i sig selv. Du skal ikke tænke på at købe olie eller træpiller," siger han.

Derudover er der også en anden fordel ved luft til vand-varmepumpen, nemlig at den kører jævnt og stabilt 24/7. Med andre ord oplever Claus Ramvad ingen udsving i temperaturen i sit hjem.

"Du skal ikke hen og skrue op og ned for ventiler, du skal ikke regulere rummene osv. Der er den samme temperatur hele tiden," siger han.

Beregn, hvad du kan spare med en luft til vand-varmepumpe

I hjemmet i Stenstrup er der ikke en finger at sætte på varmekilden, som kører stille og roligt. 

"Der er ikke nogen støjgener. Vi hører det overhovedet ikke. Det er ganske perfekt. Det kan ikke blive bedre," siger Claus Ramvad.

Er du nysgerrig på, om din varmeregning også kan blive meget lav? Hos Amalo har vi udviklet et værktøj, så du i løbet af ganske kort tid kan se, hvor meget du kan spare ved at udskifte din nuværende varmekilde med en luft til vand-varmepumpe. Det kræver blot, at du indtaster din adresse her.

Dermed kan du – ligesom Claus Ramvad – få installeret en Panasonic Monoblock luft til vand-varmepumpe, som er den varmepumpe, vi har valgt til vores kunder. Det er nemlig den varmepumpe, der lever op til den række af krav, vi har sat, i forhold til energieffektivitet, ydelse, pris og andre parametre, som du kan læse meget mere om i dette indlæg.

En luft til vand-varmepumpe passer til alle typer hjem, og du kan således også få en installeret i din murermestervilla såvel som i dit sommerhus. Det er en varmekilde, der passer sig selv, og du kan spare både tid og penge sammenlignet med, hvis du er vant til at have olie- eller gasfyr eller træpilleovn, der kræver mere arbejde.

En luft til vand-varmepumpe leverer både varmt vand i vandhanen og bruseren samt varme i radiatorer eller gulvet. Derudover er det en af de billigste måder at holde din bolig varm på.
En luft til vand-varmepumpe passer i princippet til alle typer boliger. Du kan sagtens installere en luft til vand-varmepumpe i en 150m2 stor villa, ligesom du kan have en varmepumpe i dit 70 m2 store sommerhus.
En varmekilde som en luft til vand-varmepumpe er et rigtig godt valg til en murermestervilla. Du vil få en jævn og stabil varme i alle husets rum samt varmt vand i vandhanen og bruseren og samtidig spare mange penge på varmeregningen.