Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Elvarmeafgift – Kan du spare penge på dit elforbrug?

Skrevet d. 24. februar 2022

af Lasse Damgaard

Elvarmeafgift – Kan du spare penge på dit elforbrug?

Elvarmeafgiften er vigtig, når man taler varmepumper. Den betyder, at afgiften er nærmest ikke-eksisterende på forbrug over 4.000 kWh/år.

Det lyder kedeligt og nørdet. Men elvarmeafgiften er ikke så dum endda, når man taler om luft til vand-varmepumper. Elvarmeafgiften – også kendt som den reducerede elafgift – er i bund og grund en afgiftsnedsættelse for huse, der er opvarmet med elektricitet på alt forbrug over 4.000 kWh/år.

Elvarmeafgiften træder i kraft, når husstanden har brugt 4.000 kWh på et år. Derefter vil afgiften kun udgøre sølle 0,8 øre/kWh i stedet for 90 øre/kWh. Det betyder kort sagt, at på alt elforbrug ud over de 4.000 kWh får boligejere af staten en betragtelig reduktion i elprisen på 89,20 øre/kWh før moms. Med andre ord, så sparer du altså som privat forbruger 1,12 kr/kWh på alt elforbrug over 4.000 kWh.

Det skyldes især, at staten – eller politikerne – ønsker at tilskynde boligejere til at skifte opvarmningskilder fra fossile brændsler som olie og gas til mere klimavenlige opvarmningsformer, der kører på el. For en stor dels vedkommende kommer denne strøm nemlig i dag fra vedvarende og bæredygtige energikilder som vand og vind.

Registrér elvarme og spar penge

Elvarmeafgiften gælder for både helårsbeboelse og sommerhuse. Hvis du i dag anvender elektricitet som primær opvarmning i din bolig, skal du registrere den som elopvarmet i BBR og informere dit elselskab om ændringen.

Se her, hvordan du kan registrere din elvarmeafgift.

Du skal også registrere dig samme sted, hvis du skifter til en luft til vand-varmepumpe, der jo er eldrevet.

Bliv klogere på, hvor meget du kan spare

Hos Amalo har vi lavet en række beregninger på, hvad forskellige typer husstande/boliger kan spare på at skifte til varmepumpe, når man medregner elvarmeafgiftens reducerende virkning på forbrug over 4.000 kWh. 

Vi har også kigget på, hvad man som boligejer kan gøre for at sikre sig billigst mulig el. Det er nemlig noget, man selv kan tage vare på ved at undersøge markedet og de forskellige elleverandører.

Læs vores forskellige blogindlæg om elafgift og elpris:

- Sådan får du den billigste elpris

- Så meget kan oliefyrsejere spare som følge af den reducere elvarmeafgift

- Indhent tilbud på og få billig el

Få tilbud på luft til vand-varmepumpe

Vil du have et uforpligtende tilbud på en luft til vand-varmepumpe, så indtast din adresse i vores formular øverst på siden. Derefter skal du blot svare på enkelte spørgsmål, og så er vi klar til at sende dig et tilbud på en varmepumpe inden for 24 timer. 

Med i tilbuddet sender vi også en beregning på den besparelse på varmeregningen, du kan forvente, set i forhold til din nuværende opvarmningsform og varmeomkostninger.

Hvad betyder elafgiften for mig med varmepumpe?

Hos Amalo har vi lavet en række beregninger af, hvad forskellige typer husstande/boliger kan spare på skift til varmepumpe, når man medregner elvarmeafgiftens reducerende virkning på forbrug over 4.000 kWh.  Tjek Amalos hjemmeside, og bliv klogere.
 
Elvarmeafgiften – også kendt som den reducerede elafgift – er i bund og grund en afgiftsnedsættelse for huse, der er opvarmet med elektricitet på alt forbrug over 4.000 kWh/år.
 
Elvarmeafgiften træder i kraft, når husstanden har brugt 4.000 kWh på et år. Derefter vil afgiften kun udgøre sølle 0,8 øre/kWh i stedet for 90 øre/kWh. Det betyder kort sagt, at på alt elforbrug ud over de 4.000 kWh får boligejere af staten en betragtelig reduktion i elprisen på 89,20 øre/kWh før moms.
 
 
 
 
Ovenstående beregninger er fra februar 2022. Vær opmærksom på, at priser og forhold ændrer sig løbende, så denne artikel baserer sig på et øjebliksbillede. 
 
Ønsker du vores hjælp til en specifik beregning, så udfyld vores tilbudsberegner øverst på siden, og modtag et uforpligtende tilbud og besparelsesberegning.