Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Panasonic varmepumpe – hvorfor har vi valgt den?

Skrevet d. 12. februar 2023

af Rasmus Høtoft

Panasonic varmepumpe – hvorfor har vi valgt den?

Panasonic Monoblock er varmepumpens svar på en Rolls Royce. Den er lavet af de bedste materialer og sikrer dig en effektiv, billig og driftsikker varmeløsning.

Hos Amalo leverer og installerer vi udelukkende varmepumper af mærket Panasonic og modellen Monoblock. Det gør vi, fordi vi mener, det er den bedste varmepumpe, boligejere kan få, og fordi den giver billig, effektiv og grøn varme.

Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt netop Panasonic Monoblock. Det har vi gjort på baggrund af en omfattende research. Vi har finkæmmet produktblade, specifikationer og bruger-feedback på alle luft til vand-varmepumper på markedet, og vores konklusion er klar: Panasonic Monoblock er den varmepumpe, der er mest fordelagtig for husejere. Med andre ord: Det er den vi selv ville vælge.

To hovedårsager til valget af varmepumpe

Der er mange tekniske detaljer og specifikationer, der gør, at Panasonic Monoblock efter vores overbevisning er markedets bedste luft til vand-varmepumpe. Men overordnet set er der to hovedårsager til, at vi har valgt kun at tilbyde denne varmepumpe til vores kunder – nemlig:

  • Tilbagebetalingstid
  • T-CAP funktionen

Og hvad betyder det så? Tillad os at bruge lidt tid på at forklare (selvom det er en smule nørdet og teknisk).

Tilbagebetalingstid

SCOP-værdi er ofte det parameter, de fleste kigger på, når de skal finde deres kommende varmepumpe. Og det kan være fornuftigt nok. SCOP-værdien viser nemlig, hvor effektiv varmepumpen er set over en hel fyringssæson, da den viser, hvor meget varme varmepumpen årligt kan producere pr. kWh elektricitet, den forbruger.

Der findes varmepumper på markedet, der har oplyst en højere SCOP-værdi end Panasonic Monoblock. Men den højeste SCOP-værdi er ikke nødvendigvis lig med den bedste investering for dig. Mange af de mest effektive varmepumper – altså dem med den højeste SCOP-værdi – er nemlig væsentligt dyrere, end den varmepumpe vi foretrækker, nemlig Panasonic Monoblock.

Derfor giver det faktisk bedre mening at kigge på et parameter som tilbagebetalingstid. Denne værdi får du ved at dividere prisen på varmepumpeinstallationen med den estimerede forbrugsbesparelse.

Her ligger Panasonic Monoblock ofte med den laveste tilbagebetalingstid, samtidig med at det er høj kvalitet, og den giver dig derfor mest varmepumpe for pengene.

T-CAP-funktionen

T-CAP er kort fortalt en forkortelse for begrebet "total kapacitet".

I praksis betyder det, at varmepumpen holder sin nominelle effekt helt ned til -20°C. Ved mange andre varmepumper falder effekten, jo koldere det er. Panasonic Monoblock holder samme høje effektivitet i både plus- og minusgrader.

Bliv endnu klogere på vores foretrukne varmepumpe

Er du interesseret i endnu flere tekniske detaljer og specifikationer om Panasonic Monoblock, kan du blive meget klogere på dimensioner, varmekapacitet, lydniveau, SCOP-værdi og fremløbstemperaturer.

Klik her og læs mere om Panasonic Monoblock.